Tuesday, January 6, 2009

aFiQ 1st day @ PASTI

Assalammualaikum w.b.t to all readers,
Alhamdulillah akhirnya anak teruna sulung ibu ayah masuk ke PASTI Ar-Raihan BK4. Afiq berumur 4 yrs pd 16/9/09, so actually dr segi umur still young for him to be with 5-6yrs kids, but Afiq quite matang (heheh) & bersemangat utk ke sekolah.....so.....let's preview some shots...


5.30 am - Dah bangun tido (wahh..mmg betul2 semangat)
7.30 am - Dah ready kat luar tunggu Van Sekolah....
8.00 am - Still waiting kat luar...Van tak sampai2?...ayah suruh pegi dulu dgn kereta ibu...
* Van jam daaa....isk..ade ke patut!
8.10 am - Sampai PASTI Ar-Raihan...
* Agak merisaukan bila Afiq tarikh baju ibu mintak masuk sama...then cikgu sambut..
alhamdulillah okayyy! :)
10.25 am - Masuk kereta ibu balik rumah?? :O
* Sepatutnya kelas habis 12.00 pm....apa dah jadi?


mmMMmm....Afiq ok, tak nangis, tak sedih...malah tak hiraukan ibu yg tgk dia dr luar tingkap..
amboi2...time rehat je Ayah masuh dlm PASTI untuk make sure everthing ok...habiss dia nampak Ayah...terus dapat ayah....& bermulalah kisah meragam Afiq selepas itu sampailah Ayah suruh balik je...ramai jugak kawan2 Afiq yg lain balik...hehe...bosan ke? budak...mana boleh tahan lama...

Tahniah to Abang kerana berjaya menguruskan PASTI Ar-Raihan. Namun perjalanan masih panjang...


Hari ini macam mana Afiq ek? Agak risau dengan kelasakannya....xpe2...semoga Allah jaga anak ibu ayah!


Till then...


Wasalam...


p/s: Pic sesat dr Title ini ditujukan khas kepada Abang.....we love you!




6 comments:

fadzli said...

Thank you ayang for the lovely posting especially the Picture at Botanic Park Penang

-farahsu- said...

Afiq,sudah masuk skolah ye.mcm baru jek pegi tgk nida kat sunway med. ctr masa bersalin kan die.how time flies. ;) .to afiq, pergi skolah rajin2 ye.nanti dah besar jadi org pandai2,berguna pada agama, ibu bapa, n negara.to bida,lama tk jumpa kan, rindu rasanya. Alif pun aku tk penah jumpa lagi.besar dah.maafkanla aku yg agak duniawi ni. ngehngeh. :D.anyway keep in touch nida & family.

ar_nieda said...

salam fadzli (cewah),
nanti bawak gi Disneyland plak ok? :P

Salam Farah,
Ko ni, itula..dtgla umah aku BK6..

zuedin said...

wah kak nida dah ada blog ye... comel je afiq nak gi sekolah

ar_nieda said...

Zuedin,
Afiq pergi sekolah, hari demi hari beg sekolah dia makin kosong..hehe..suka tinggal barg kat sekolah...
Nanti kalau ada family day Hitech, kita berjumpa la ye? :P

Ummu Auni said...

nida, bayar berapa sebulan masuk PASTI ek? cord uruskan PASTI kinrara ke?